4 lätta mål uppsatta

Ja nu har jag satt upp fyra mål som jag kallar för mina lätta mål. Även om definitionen är "lätta mål" så kommer det ta tid att uppfylla dem. Det faktiska är att jag bryr mig inte om jag uppfyller mina mål eller inte, utan det viktiga är att jag varje vecka gör någonting som associerar till mina mål, som gör att jag kommer lite lite närmare. Mina fyra lätta mål är:

1. Jag vill prova på alla sporter som existerar på jorden. Måltitel: Sport.
2. Jag vill kunna dansa alla typer av danser. Måltitel: Dans
3. Jag vill kunna spela alla instrument som finns väldigt bra. Måltitel: Instrument
4. Jag vill bestiga alla berg. Måltitel: Berg.

Så här kommer min planering för nästa vecka för att kunna komma närmare till mina lätta mål. Kommer skriva en blogg nästa söndag där jag beskriver hur det egentligen har gått!

Måndag
Inget planerat, bara jobba o köpa mat, stryka o annat måndagskitgöra
Tisdag
Då ska jag prova på dansa salsa på en salsaprovapåkurs. Dans: check!
Onsdag:
Då blir det tennis i singapore! Möter Per. Har aldrig spelat tennis i Singapore så det blir check på det. Sport: check!
Torsdag:
Då ska jag och Per se på "Asia ultimate mixed martial combat championship 2010". Har aldrig sett denna sport så det kan nog associeras lite till mitt lätta mål nummer ett. Sport: 2x check!
Fredag:
After work.
Lördag/söndag:
Finns en australiensare på jobbet som precis kommer till Singapore. Han lirare australiensisk fotboll och ska gå på träning i helgen och jag är sugen på att joina! Sport: 3x check!
Det finns en stor typ ICA-maxi butik i stan. De säljer pianos, var där och handlare mat för några dagar sedan och började lira lite piano. Fick faktiskt publik efter ett tag som lyssna på mitt spelande. Tänkte ta med mina hörlurar och lira där för en stund. Lär inte blir utkastat, vi får se! Instrument: check!

Under hela veckan ska jag hålla öronen och ögonen öppna för att hitta en kompanjor som kan tänka sig bestiga berg med mig i sydasien. Så det är ju 7 dagar på en vecka så.. Berg: 7x check

Nästa blogg med resultat kommer nästa söndag!

Australiensisk fotboll, salsa, piano och berget Kinabalu.

puss o kram

Helg 8 bestod av sova, äta, shoppa, dvs grundförutsättning för Anders överlevnad

Ja när jag säger att inte mycket händer så sker det mestadels enbart sova, mat, shopping. Denna helg har varit en långhelg för att jag hade fredagen ledigt. Tanken från början med ledigheten var besök från Sverige men det blev inte av tyvärr.

Fredagen bestod av väldigt mycket sovande och ligga kvar i sängen. Runt eftermiddagen kommer hungern och behövde gå upp för att äta frukost. Efter "frukosten" begav jag mig till en Skatelinebutik som jag har varit innan. Provade massa skateskor, tyvärr ingen Bont Semi-Race sko i storlek 10. Köpte mig skydd och den röda hjälmen. När jag kom hem köpte jag speedskaterna online från USA. När jag kom hem var klockan redan 18.00 och afterwork har börjat. Lite konstigt att joina afterwork när man har varit ledig men har inget annat att göra. Blev en drink på new Asia bar, sedan iväg till en australiensisk restaurang. Sällskapet var jag och 5 andra australiensare. På stället åt vi känguru och tittade på en australiensisk derbyfotbolmatch och drack australiensisk öl. Pris: 35 dollar (190 sek). Efter maten och matchen och snacket drog jag för att möte upp en flatmate på en soft lounge klubbstart. Riktigt jäkla härligt, kommer gå på många soft lounge ställen =) Direkt när jag kom dit hörde och såg jag en jazzpianist som lirade gamla elvislåten Hound dog. Vi fick platser vid en rund bord framför scenen. Jazzpianisten show var tyvärr över. Nästa artist var en snygg nyazellendare som sjöng och lirade gura. Hur gött som helst, och det låter bra som tusan, en duktig ljudtekniker med senaste ljudutrustningen. Personal som serverar en goa drinkar åt en, behövde inte röra mig en fena, underbart.

Lördagen, sova sova, vill inte gå upp ur sängen. Hunger kom, dags för eftermiddagsfrukost. Gick och la mig igen. Lyckades shoppa liggandes i sängen en triathlonbok från Amazon.com. Kvällen kom, var sparsam att inte ta taxi till kvällens ställe. Sparade 20SEK genom att gå 10 min, vänta 5 min, ta tunnelbana, gå o göra byte till annan tunnelbanasystem, gå vilse, hitta ut, försöka ta på rätt bus, åka buss, gå till restaurangen. Kom 25 min försent till stället, fick äta vid kanten på långbordet =) Det var ett stort sällskap ca 20 personer. Kände hälften som kom från det företag som jag jobbar på. Detta var en sydindisk restaurang, mkt gott käk, och mycket! Dock rätt så dyrt, totalt 58 dollar (320sek) så de sved för lilla internanders. Senare blev de utgång till en lokal kinesiskt pub med livemusik. Lät skit, ingen ljudtekniker, visserligen kunniga artister, men ingen glöd, känner inte igen låtarna, blää. 

Söndagen, sova sova, vill inte gå upp ur sängen. Hunger kom dags för eftermiddagsfrukost. Lyckades ta mig ut från huset runt 16tiden. Drog till favvoshoppingcentra som är sportcentrat där jag köpte tenniskläderna, nysträngad racket, bollar, triahlonkläderna m.m. Skulle leta efter sportsolglasögon. De fräcka solglasögonen jag tog med mig från Sverige försvann tyvärr under midsommar :/ Hittade inga bra solglasögon, men köpte jeans och en skjorta istället. Behöver nya jeans eftersom de jag har är för stora. Skjortan slank lixom igenom när jag ändåså höll på shoppa jeans.

Skjortan.

Byxorna.

Middagen hamnade spontant på ett hawker ställe, hamnade på ett muslimskt köksområde, kolla på klockan 19.30 kanoners. Ramadan är ju för fullt ös här nere nu ju. Så detta var mellan köpcentra och anders som försökte ta sig till en annan tunnelbanastation jag aldrig har varit i hela mitt liv. Middagen blev för 3 dollar och ice lemon tea för 1,2 så summa 23 SEK. Så priserna för middag är väldigt olika på vart man äter.

Det är lätt att hitta, har kompass på min mobil, valde att gå norrut, fick billig käk och efter det kom till denna plats.

Tunnelbana utanför centrum.


Detta är tunnelbansystemet, jag är rätt så utanför centrum så den är ovan mark. Sedan är det bara o välja höger eller vänster, spelar ingen roll för någon gång så kommer ju man till en station. Valde höger och fick se på denna trevliga butik =)


SAAAAB =)


Näh nu e de slut med shopping för min del iaf. Såhär kan jag inte hålla på med i längden. Har satt upp 4 lätta mål som jag ska genomföra.
puss o kram

Anders ska göra Singaporeklassikern

Jag har besämt mig att jag ska göra Singaporeklassikern. Den är rätt så lik den svenska genom att det är fyra tävlingar som ska genomföras inom ett år. Som tur var är det tänkt att jag ska vara här i ett år så jag borde hinna med klassikern. Jag har anmält mig till den första som är 10k löptävling som sker den 12 september. Tuffa med denna är att man måste göra personligt rekord, annars gills det inte. Det finns flera 10k löptävingar under året så det finns flera chanser att göra personbästa. Som tur var har jag enbart sprungit två 10k lopp i mitt liv. Lundaloppet 09 och brandmilen 10. Nackdelen är att vid brandmilenspurten fanns trevliga Martina som pushade mig ordenligt så jag kom ihåg att det blev personligt rekord för mig. Tackar martina för det för nu måste jag träna ännu mera här nere =) Jag har faktiskt inget annat o göra än att jobba o träna.. Som tur var har jag glömt av vilken tid jag fick då =)

En månad senare, den 10 oktober, sker den andra tävligen som är ett singaporiansk quadthlon tävling. Den består av 500meter simning i havet, 12k inlines skating, 20k cykling och avslutar med 6k löpning. För några dagar sedan har jag köpt de klassiska triathlonkläderna.

 


Svart och rött är temat. Nyinköpt  hjälm i samma färgtema, tredje hjälmen jag äger nu. Borde lära mig att packa hjälm när jag åker någonstans

 

Speedinlinesen är beställda från USA och kommer inom en vecka. Med samma tema såklart =)

En riktigt bild på mina speedskate kommer när jag har fått dem.

Det blir så att jag hyr en cykeln inför tävligen, pengarna räcker inte rikigt till. Tyvärr är den cyckel blå. grrrrrrrrr

Så snart redo för den tävligen. Fördelen med denna klassikerna är att jag kommer vara först på jorden att göra den! För såhär ligger det till, det finns egentligen ingen singaporeklassiker, jag hittar helt enkelt på en egen. Har inte kommit på de två andra utmaningar, men de kommer. Om jag hade en cykel så finns de en 300k race ute på malaysiska gator om några veckor. Om jag kunde springa fanns de en 100k löpning i djungelterräng. Men ska komma på något, få se om jag hittar ett team här. Finns en hel del adventuretävlingar som verkar vara rikigt roliga. Oftast får man inte reda på alla utmaningar/grenar i multi adventuretävlignarna, utan det blir suprise. Här är ett citat från en hemsida som arrangerar en av alla adventuretävlingar:

Participants of the SAFRA AVventura Rough Ramble had to run, bike, kayak, scale a towering 25m rope ladder, sport climb, rope ascend, abseil down rugged slopes with their bikes slung over their shoulders, do water crossing and clear a jungle trail.

Ballt.

Annars har helgen varigt rätt så stillsamt, klockan är nu två på söndagseftermiddagen och jag har enbart gått ut ur rummet för att äta en macka. Det är inte soligt ute. Jag har inget o göra. Jag vet inte vad jag ska hitta på. Lite trist. Men så kan de bli ibland.


Inte min dag idag

Nej idag har de verkligen inte varigt min dag idag. Sov rätt så dåligt/oroligt inatt så blev dåligt med sömn. Humöret på morgonen var inte det bästa så det slutade med att jag kom 1,5 timmar försent till jobbet. Klara mig bra till lunch. Valde favvorätten vilket är "fried dry hor fun noodles." Yummie =) Riktligt inoljade nudlar med små räkor och massa annat gojs. Men precis när jag har ätit upp sa kollegan till mig att jag ska vara medveten om att det jag åt är en kaloribomb! 

Eftermiddagen kom tröttchocken och det var väldigt svårt att koncentrera mig på jobbet. Gjorde inte mkt nytta.

Provade på ett gym i stan, var ok, var inte så motiverad att gymma så det var lite dumt o beta 170:- för den engångsbiljetten. Enda positiva jag kan komma på idag är att på gymmet fanns en våg, och den visade 5 kilo mindre än vad jag någonsin har vägt det senaste tre åren (det innebär 15 kilo mindre än mitt toprekord). Men det var lite väntat eftersom förra veckans byxköp var i alla i mindre storlekar och av mina skärp är det bara ett skärp som egentligen gör någon nytta.

Har inte tänkt på vikt under tiden jag är här, det är bara en biverkning av mitt nya mål som jag har. Anders ska göra Singapore klassikern!

Om jag var hemma skulle jag fokusera på att göra den svenska halvklassikern, men eftersom jag inte är i Sverige utan i Singapore så får jag anpassa mig. Mer info om den klassikern kommer snart. Nu e klockan mkt dags för mig o nanna.

Bloggens bild blir en bild tagen från ön Palau Ubin som jag var och cyklade på i måndags. Horisonten visar Malaysia.


Mountainbiking på ön Palau Ubinkommer lägga upp mer bilder och information om denna dag under tidens gång. Uppkopplingen är långsam så enbart detta har tagit några timmar för mig. Men det handlar om en trevlig dagstur iaf! Nu är klockan redan tio över elva på kvällen och ska upp klockan sju imorgon. Godnatt på er alla!

Såhär får ni tag på mig, btw

Har ju ännu inte berättat att jag bytte nummer andra dagen här nere i Singapore. Mitt "nya" nummer är +65 9192 1061

Om ni vill skänka gåvor så gör ni det till denna adress:
Anders Jonsson
1 St Michael's Rd,
#06-01
Singapore, 328006

Sedan har jag ju bestämt mig att alla inlägg måste ha någon bild tagen där jag är. De bilder jag valde idag är tagen första/andra veckan här nere. Jag är med i en fotoklubb inom företaget och denna eftermiddag fotograferade vi en gammal malaysiskt tågstation i Singapore. Till höger har vi trevliga Nicholas som är en av brandingenjörerna på kontoret.

Första fotosession.

Eftersom denna bild ovan kom upp var jag tvungen att lägga upp även denna, när är den tagen tror du?
Första fotosession.


.
Perongen.


Framsidan av den gamla tågstationen.

Kram på er alla!

Vandring i ett naturreservat mitt i Singapore, 7nde lördagen

06.50 ringde klockan denna lördag morgon. Det är sjukt tidigt. För mig så brukar det vara en tid så jag nyligen har lagt mig. Men det är vandringsdag, så jag gick upp. Ja vandringar kan få mig att ibland gå upp tidigt, ibland behövs en bomb slängs in i tältet med hög technomusik för att jag ska upp. Det har hänt, haha var en bra cykelresa det där... Nu när jag kom fram till naturreservatet och träffade alla andra så började det ösa regn. Och när jag menar öste ner så menar jag monusregnsös!

Så det blir taxi och bil till närmast shopping mall och äta en till frukost. Så här såg min andra frukost från denna dag (väldigt mkt bättre än den första)

.


Mixade underbara frukter, dragon fruit fick fokusen på denna bild. Vattenmelon gömmer sig bakom och såklart mera honungsmelon och massor av mera ananas.


Färgglatt golv där vi satt och åt.


Sedan tillbaka till naturreservatet några timmar sedan. Tyvärr har vi sjunkit från 7 personer till 5 personer pga vi började några timmar försent än det var tänkt. Vi hamnade i någon typ av djungel bara efter några minuter.Efter några minuters promenad.

Här har vi den tapra skalan.

Från höger till vänster: 

Per, Angela, Emma och Ioana

Emma och Angela är brandingejörer på företaget Arup som jag jobbar på. Per är ihop med Emma. Iona träffade jag under midsommar. Hon jobbar samma företag som Linda som tog med henne till den svenska midsommarfirandet. Per har tagit emot en tennisutmaning från mig, blir nog spel nästa vecka =)

Här en softig skölpadda som flyter på sjön.


Uppe på ett torn, men usikt över området.

Jag är nog lite starkare än Per, men i tennis är de inte styrkan som är avgörandet...


Angela vinkar från marknivån, detta är efter några timmars vandring så hon orkade inte riktigt gå upp.

Man kanske inte ser det, men denna myran ar sjuuukt stor, jag är i en djungel ffs!

Känner inte rikigt igen stammstrukturen...

Mer konstiga stammar.

kram på er alla!

Dagens spontanshopping och så kom paniken

finbyxor ska man ha!
Glad över att ha köpt tre par finbyxor så ska klara mig resten av de 11 månaderna här nere!

De var rea. Därför tre par.

Nej de är olika par byxor med olika mönster.

Jag har panik. Denna helg som kommer är inte som alla andra, det är en långhelg eftersom måndagen är Singapore nationaldag. När en sådan helg kommer så passar folk att åka iväg. Nu råkar det vara så att min lilla sköra bekantskapskrets som består av tre andra personer har svikit mig. Magnus är i Sverige, Lina åker till Paktistan och Ioana åker till Bali. Jag kan ju tänka mig att hänga Ioana till Bali, fast biljetterna är dyra nu! Typ 3000:- för att komma dit!

Aj då kom nästa panik, jag är ledig en hel vecka om ca två veckor och har ännu inte köpt biljetter! Trodde inte de skulle bli så dyra så snabbt, alla pratar ju om att de kostar bara några hundralappar att lämna singapore och kommer till malaysa/indionesien/Thailand. Och jag måste härifrån, en vecka semester i singapore is a no-no. En varm, molnig, fuktig 5 miljonerstad, här kan man inte ens njuta av en helg som man kan göra så bra i vilken  storstad som helst i Sverige, (ännu bättre utanför storstäderna).

Pics på nya stället

Första veckorna bodde jag i en företagslägenhet. Har hittat en eget ställe där jag har bott nu i två veckor.. Bilder på den ännu större pool som jag har nu, tennisbana på taket, vackra vardagsrummet m.m. kommer en annan dag, men jag har några bilder på mitt rum.
Temat är rött. Och det började med att jag köpte en extern hårdisk till min dator så jag tyckte röd var den snyggaste, samma dag skulle jag även köpa en mus till min dator och tyckte att det skulle passa med rött där med. Sedan var jag på ikea, ja rött ska de vara och mera rött kommer det bli!

puss o kram på er alla!

Vad händer därnere förtusan?!?! (här kommer helg nummer 6)

Ja jag har varigt väldigt vädigt dålig med bloggen, jag vet! Men nu när det söndag o jag känner jag har lite tid så ska jag iaf berätta hur denna helgen har varigt, dvs helg nummer 6.

 

Helgen började 18.00 på kontoret för då var det after work. Sista fredagen varje månad annordnar en grupp från kontoret after work. Denna gång var det en arbetsgrupp som kallas för facade. Detta är inte den första after work jag har gått på, troligen den tioende =) Varje fredag är den aftwer work på en bar i närheten av jobbet. Vi är 5 till 10 vitingar som sticker dit o dricker öl och har trevligt. Oj anders säger vitingar.

 

---

 

Det betyder paus

 

Inte för jag nämde vitingar utan det knackades på min dörr, den fjärde inneboende som har varigt i London några veckor är tillbaka, så hon erbjöd lite Amarula cream så vi satte oss i köket o snackade, nu är jag tillbaka i till mitt rum o klockan är plötligt 11 på kvällen!

 

Ja tillbaka, jag är en invandrare i detta land, en ej så omtyckt sådan,  så är det bara, men det får jag snacka om en annan gång. Man kan säga att jag har fått en en stor insikt som hur det är att vara invandare. Vilket känns väldigt bra. Har fått mera respekt för andras vaner och seder och hur det är att vara invandrare. För tusan, andra dagen jag var här så joinade jag svenskar för att fira svensk midsommar!

 

Jo after work var kanonerns, de bjöds på pizza, röd vin, vitt vin, öl och t.o.m. champagne. Jag drack en del. Sedan blev det flytt till den lokala baren som heter blue mist. Några öl där. Sedan gick vi in i en shoppingcentra som var helt dött, tog en hiss till tredje våningen, gick runt höna o där var en salsaklubb! Så en väldigt lokal sådan, efersom man måste veta att den finns. Men vilken klubb, helt sjukt! Liveband som öste salsa efter salsalåt o människor som är helt enkelt helt sjukt duktiga på att dansa salsa var där. Jag o 4 andra var i detta gäng satte oss vid baren o drack lite drinkar. Jag tittade mest på de som dansade, jag säger bara, jag ska lära mig salsa! Kan grundstegen men inte mer, kände att detta var ett bra ställe på att lära sig, frågade ut en random girl drog igång grundstegen med henne som jag kan, sedan sa jag till henne att jag inte kan mera och jag hoppas på att hon kunde lära mig =) Det kunde hon inte :/ Jag körde litte bugg tricks mellan grundstegen, låten tog snart slut, jag var lite besviken att jag inte fick lära mig, men men ska lära på de rikigt sättet. Sedan drogs det vidare till en annan klubb, en liten lägre standard en kan man säga. Blev attackerad av damer (vilket aldrig händer här i singapore) som ville jag skulle köpa drinkar åt dem, fattade snart att de alla jobbar här, fattar rätt så snart att de var prostituerade. Väldigt weird känsla, snackade en del med en av damerna, gäller o ta min chans, frågade ut henne varför hon jobbar som prostituerad osv. Körde på med frågor, fick inte de svar jag ville ha, fälde faktikst en tår under konversationen vid denna bar, de e verkligen en tragiskt branch, lämnade grabbarna som verkar nöjda till en annan klubb bredvid. Inga damer som attackerar en, det var skönt, dansa lite men ville hem. Utanför var de damer som var lite mera på, stannade vid en frågade om hon var ladyboy, det var hon, så då blev jag intresserad =) Frågade henne om hur länge hur hon har varigt en ladyboy osv, hade en lång konversation men gick då och då över till hon berätta vad hon har att erbjuda, så jag tog taxin o drog hem.

 

Lördagen bestog av en jobbig bakfylla. Sedan på kvällen var de dags att äta på en restaurang som Phil har hittat. Phil är en stor ätgalen amerikan som jobbar på Arup där jag jobbar. Andra gången jag har ätit med honom och hans sälskap och jag ångrar inte någon av dem! Vilka ställe han hittar! Detta ställe var så lokalt att det var ”tvunget” att ha en singaporian med för ingen av personalen kunde engelska. Sälskpapet bestog av tre amerikaner, två engelmän, en australiensare, en singaporian och jag. Så det var en mix. Vilken god mat! 30 dollar (160kr) kostar det så det är bra pris för sådan festmåltid. Je sedan blev de några öl vid pubben bredvid och sedan var den korta dagen över.

 

Söndagen bestog av lite shopping! Drog till en sportcenter med ca 30 sportshoppingaffären =) Så eftersom det är en blog och jag pratar om shopping kommer en bild på mig, haha

 

Uppifrån och ner av det jag har handlat idag.

 

En skön träningstshirt,
sköna piratbyxor som jag tänkt ha som mysbyxa när jag kommer hem efter arbetet
knäskydd (syns inte)
grön vattenflaska
två stycket fotledsskydd
basketskor
nysträngad racket
lite bollar och grepp

 


Jag vet att jag inte ler på denna bild, synd.


Efter shoppingen drog jag till ställe som heter East Cost och hyrde rollerblades och körde i en timme. Jättebra träning! Nu kommer det roliga, första gången det händer mig, några turister stoppade mig för de undrade vart man kunde äta chilikrabba. Jag visste exakt vart de skulle och förklade vägen för turisterna. Verklar som jag inte är någon turist längre =)

 

Efter träningen kommer det som är de bäste med träningen, vilan =) East cost är en mil lång beach, men en lång cyckel/rollerbladesbana och en separat gångbana. Jag hamande i en beachig restaurang, solen hade precis gått ner, levande ljus på borden, musik i bakgrunden och en väldigt go pepparbiff med nudlar =) Kommer nog äta där flera gånger, för jag ska köpa rollerblades, ska förklara varför i nästa blogg.


RSS 2.0