Är i Kambodja om 30 timmar =)

När jag tackade ja till detta jobb hade jag i åtanke att jag ska passa på att åka runt i sydostasien, men efter 3.5 månad har jag fortfarande inte rört mig från gränsen! Men om 30 timmar är jag i Kambodja, flygbiljetter köptes igårkväll! here i come!

Mina kolleger har bara skrämt iväg mig hela tiden, lunch efter lunch, jag berättar mina nya äventyrliga planera jag har kommit på och så skrämmer de iväg mig. Men nu är de slut med det!

A en lunch för en månad sedan: Jag vet vad jag ska göra ska ta den där färjan till den där staden (glömt var det hette) därfårn ska jag bara cyckla vid kusten.

Ruth: Skrattar, skrattar mer, jag skulle inte göra det om jag var du. Bär du en rolex och promenerar vid den gatan kommer de med en tvåhjuling och cuttar hela handen!

A en lunch några veckor sedan: Jag tänkte åka till samma ställe fast åka bil runt.

Ruth: Skrattar, du vet väl när polisen stannar dig att de egentligen inte är polisen och det kommer råna dig allt du har? Du är inte säker i en bil. Fattar du inte att den delen av malysia är farligt? Går du i en stad i det område så är risken stor att du får en kniv vid halsen och blir rånad!

A för några dagar sedan med sprudlande glädje: Nu vet jag vart jag ska cykla! Jag ska till indonesen och cykla på ön bintan =) har hittat en kanonrutt på nätet!

Angie: du, Indonesien/bintan är inte bra, verkligen inte för dig, när jag var där sist så kastade ungdomar massa sten på mig bara för jag har ett kinesisk utseende. Undrar var de gör när de ser dig...

A desperat: Faan då får väl cykla i Singapore då!

Angela, ruth, Angie: Du anders, cykla i Singapore, det är farligt, varför är du så sugen på att cykla egentligen?
A: ghaaa! =)

Så nu ska jag iaf till Cambodioa (ingen cykling) och jag nämnde detta till mina kolleger EFTER jag har köpt biljetter =)

Var på ett stort fågelzoo för två veckor sedan så här kommer mina två favoritbilder från den dagen.
Fågelzoodagen var ett event för företaget som jag hjälpte till att anordna! Dvs bilden längre ner där jag är målad är från samma dag.

puss o kram på er!

Kläder + löpning = falskt

Förra inlägget som jag skrev för några minuter sedan fick mig att tänka på kläder o löpning. Kläder är så onödigt, varför ha kläder? Räcker med någon minimalt för att hålla paketet på plats. Körde tuffaste "väderlöpningen" igår, mitt på dagen, strålande sol, 95% fuktighet och 34 grader varmt. Nä fy faan va jobbigt! Efter 4 sekunder så har vikten på dina kläder tredubblats av svett och tynger ner dig som om du bar på en tung grävmaskin på ryggen. Ja de låter jobbigt, o det är det.

Jag har köpt ett par riktigt osexiga tunna askorta löparskjorts (som jag bara ääälskar) med slits på sidorna. Sökte på google för tänkte lägga ut ett exempel och så kom denna bild upp.
Något som inte stämmer i mina ögon sett.

Antingen är det jag som sakta med säkert förändrar mitt synsätt till hur vita kvinnor är dimensionerade på grund av jag mestadels ser de asiatiska proportionerna, men jag fattar inte, kan man ha så långa ben? Ser ju sjukt ut..kanske jag som börjar bli sjuk...magen är iaf fin! =)

Gonatt!

Jag gillar musik

Musik finns överallt. Onsdagar e de salsakurs, fredagskvällen eller lördagskvällen är det utgång på någon klubb. Helgen blev de lite live konserter, varje kväll så sätter jag på spotify och lyssnar. Och ibland sjnuger jag högt ute på gatan så alla asiater börjar le, skoj =) för vem bryr sig för att göra bort sig? Jag gör ju redan bort mig med att ha blåa ögon så kan lika gärna bre på med mera!

För några veckor sedan tränade jag i ett ställe som kallas för east coast (jag tränar där en gång i veckan nuförtiden). Nu råkar det vara sjukt svårt att komma bort från east cost för en stor motorväg är i vägen och man måste förbi den via gömd tunnel. Jag kom till east cost via den gömda tunneln innan träningen men visst inte riktigt var den låg. Såg en vacker ung asiat så frågade henne hur man kom över motorvägen på kortas sätt, höger eller vänster? Hon svarade höger. Jag gick åt höger. Det var fel håll. Så efter en kilometer fattar jag att jag har blivit totalt lurad. Men på glad humör började sjunga björn rosentröms låt (på svenska såklart)
Det stod att du var snygg,
men du är ful, jag har blivit lurad
Du skrev nåt om ett slott,
det här är ett skjul, jag har blivit lurad
Ännu roligare är att jag kunde mera än just refrängen så jag sjöng refrängen om och om och om igen =) Klockan är 10 på natten, det är mörkt, hamnade i ett bostadsområde, jag e glad ändå, jag hittar en busshållplats, trodde bussen som kom skulle gå norrut, åkte nog västerut, var totalt vilse, tog mer än en timme att komma hem...

När det regnar (vilken det gör nästan varje dag) smånynnar jag på Walking on sunshine av Katrina & the Waves. Bästa låten på jorden, gör mig alltid glad. Var en natt fem på morgonen, har festat på en ö, skulle gå från taxi bara 800 meter hem. Det bara öste ner, o öste ner. Har aldrig uppleva sådan skur! Jag tog av mig kläderna på överkroppen, går mitt på gatan o sjunger walking on sunshine mitt i Singapore centrum! (5 på morgonen är rätt så dött, så det funkar o göra så enligt mig)

East Coast.

Cyckel o rollerbladesbana på east coast. Till höger är löparbana och ännu mera höger är beachen.

Bild på tagen på en familjevent som jag var projektledare för. Fick stödja mina kolleger som hjälpte till med ansiktsmålningen.

Mina mest lyssnade låtar i singapore är:
1. Jon Mayer - Who Says
2. Jon Mayer - Neon - Live at the Nokia Theatre
3. Erlend Bratland - Mad world
4. Elin Ruth Sigvardsson, lars eriksson - Love
5. Pixie Lott - Mama Do (uh oh, uh oh) Acoustic Version
6. Orup - Regn os mig
7. Beatles - Come together (Ger underbara Californaroadtrip minnen)
8. Sofia Karlsson - Flickan och kråkan
9. Kate Perry - Thinking of you (Acoustic Version)
10. Frida Snell - Bullet With Butterfly Wings
11. John Mayer - Free Fallin' - Live at the Nokia Theatre
12. Sverige - Mannen från andra sidan

btw, se på formula one i verkligheten är ballt. Ska försöka få ner det i bloggen en vacker dag =)

Puss o kram!

Utveckling

Jag är lat, läs länk: http://suddenlyinasia.wordpress.com/2010/09/17/waving-from-the-zenith-gre-word/
Jag är A.
orka skriva det själv, dessutom skrev min flatmate Kiersten på väldigt bra sätt så jag kunde inte göra det bättre =) det där var igår kväll. 

Lägenhetsutvekling:
Första tre veckorna bodde jag på en lyxigt ställe i centrala singapore, företaget betalade.
Nästa boende som jag har bott nu i två månader har hållit minst samma lyxiga standard (sorry blev bara bilder på mitt rum, inte 50 meters långa poolen, en lyxköket med fina vardagsrum....) men ligger mera offset i ett litet tråkigt bostadsområde. Nu flyttar jag till en mindre fint ställe, kommer gömma mig i ett litet mörkt rum... när jag berättar vart jag ska bo så blir svaret från min kolleger....jaha...ja det är ingen steril miljö iaf! =)

Helt enkelt jag flyttar till singapore red light district. MEN hört från minst 10 olika källor bästa lokala krabbrestauranghak finns i det området, så jag e nöjd! Området är malaysiskt centrum, är lite rädd för malaysisk mat, har gått på så många nitar, speciellt efterätter. pratade om dem idag, min malaysiska kolleger bara skenar av glädje =) säger att de e bättre i malaysia, men men tvekar om det räcker för min del...

Har varken bild tagen på pool, lägenhet, eller red light distict. utveckling då? men någon bild på mig lat då? =) fasen blir ingen bild denna gång!

The morning japaneese green tea discussion

 

När jag tänker tillbaka på denna dag, så har jag ett minne som bara leder till att mina tårar flödar.  Räcker jag tänker en sekund så är tårarna framme. Det handlar om 10.30 morgontet jag dricker med min härliga kollega Nicholas varje dag (japansk grönte). Då lämnar vi våra arbetsplatser och går till ett öppen cafeteria-område, dricker te och diskuterar olika saker. Mestadels handlar det om fotografering (HDR), jobbet och ett event som heter family day. Nu är det såhär att jag är då aktiv att arrangerar en familjedag för företaget jag jobbar med. Nu råkar vara så att jag är projektledare och driver hela projektet =) Inte litet ett heller, hyra lokaler, annornda scen, magiker, fixa transport med vatten och mat, massor av saker ska göras o fixas för 250 människor! Så Nicholas är min högra hand och hjälper och stöttar projektledaren när han behöver hjälp!

Vi har ocskå eftermiddagskaffe 3.30 varje eftermiddag. Gårdagens eftermiddagskaffe handlade om att Nicholas hade en ide att ha en fotouteställning vid cafeterian på jobbet. Vi spånande ideer!

Denna morgon blickar Nicholas med sin teetimelook till mig. Klockan var bara 10.00 men visst, morgonte skippar jag inte! även om den plötsligt är lite tidigare än vanligt! Har inte sett Nicholas tidigare för han varit på annan möte innan. Så morgontedisskusion brukar börja med vad vi avlsutade kaffediskussion dagen innan. Kommande ide om fotoutsällning dök inte upp under konversationen men vi pratade om gårdagens fotografering. Ämnet gick rätt så snabbt in på family day. Idag hade jag möte med alla andra som jobbar på eventet under lunchen. Så Nicholas undrar om läget är under kontroll. Jag nämnde agendan jag tänkte på och vad som behövs diskuteras och bestämma och vi diskuterar detta tillsammans. Jag frågade om han kommer på mötet men svarade att han kommer tyvärr missa det. Han frågade igen om jag hade läget under kontroll och jag svarade att jag har nu läget under kontroll (tack vare alla tediskussioner vi har haft). 

Vi brukar diskutera detta event när det är ett möte jag ska hålla samma dag så inget konstigt i det tänkte jag då.

Jag gick tillbaka till mitt bänk och Nicholas försvann från byggnaden. Plötsligt blev det ett drastiskt farväl av en annan kollega inom brandavdelningen som precis har sagt upp sig. En stor överraskning för mig. Sedan någon timme sedan förstod jag att Nicholas inte heller kommer att komma tillbaka någon gång mer......(fick kicken precis innan morgontet vi hade)

Det har varigt en ledsam dag för mig idag.

Bloggbild till detta inlägg blir lite mera av den symboliska arten. En port från en brandstation jag tog för några veckor sedan.

Porten är röd.

Måste lägga mig nu o sova ordentligt. Av alla dagar på jorden så ska jag inte hitta på något dumt som att skrämma upp mina kolleger genom att komma försent till jobbet just imorgon av alla dagar.
Gonatt!

Inget uppdaering i bloggen = Anders har fullt upp!

ojojojoj, mkt hander, sa det ar daligt med uppdatering har. Det ar pagang. Skriver fran kontoret nu. Ar forskyld! Fy fasen kan verkligen inte trana nu i detta lage. blaaa. har min tavling nu pa sondag dar jag maste sla personbasta for tusan! inte bra. Dans, sport och berg har jag kommit en hel del med. Instrument har hackat efter. Gillar singapore, finns mkt att hitta pa! Ikvall blir de middag o shopping!


Tagen fran fredagens middag med brandganget. Blev sa inspirerad av detta stalle att jag ska ata dar igen ikvall. Galler passa pa, ramadan slutar pa fredag och da forsvinner stallet!


btw, har tagit bort min cast away look infor senaste salsakurs som jag hade i lordags :) weee

puss pa er


RSS 2.0